Őeminenciája Beru Khjence Rinpocse levele Őszentsége Trinli Táje Dordzse és Őszentsége Ogyen Trinli Dordzse találkozása után

2018. október 12.

"Minden kolostori és világi gyakorlónak szívét kitáró nézőponttal, akik a Karma Kagyü vonalat követik szerte a világon és tisztelik Rigpe Dordzsét, a XVI. Gyalva Karmapát:

Én, aki a Beru Khjence Rinpocse címet viselem, szeretném tiszteletteljesen kifejezni a következő kívánságomat:

Egy régóta tartó szívbéli törekvés teljesült be ma. Nagy áhítat, öröm és boldogság tölt el a nemrégi események után, amikor is a két legfelsőbb Gyalva Karmapa találkoztak és szabad eszmecserét folytattak nézeteikről és törekvéseikről.

Én, valamint a velem kapcsolatban álló központok és kolostorok nagy megbecsüléssel övezzük mindkét Karmapát megkülönböztetés nélkül; továbbá arra bátorítok minden gyakorlót, hogy mindkettőjüket egyformán tiszteljék és ugyanazon odaadással legyenek irántuk.

A jövőben, közös törekvés alapján, osztozva elkötelezettségünkben – elválaszthatatlanul, mint a vízzel keveredő tej – szeretném, ha mindannyian megőriznénk és terjesztenénk általánosságban a Buddhadharmát, különösen a Karma Kagyü átadási vonalat; helyreállítva azt, ami hanyatlóban van és terjesztve azt, ami gondosan megőrzött. Épp ezért kérlek Benneteket, hogy még inkább erősítsétek meg őszinte szándékaitokat és azt kívánom, hogy minden törekvés teljesüljön be pontosan az eredeti célkitűzés szerint!


Összekulcsolva tartott kezekkel

én, egy hétköznapi idős ember, Beru Khjence Rinpocse, kérlellek mindannyiótokat.