Őszentsége Trinley Thaye Dorje és Őszentsége Ogyen Trinley Dorje közös nyilatkozata

2018. október 11. / Franciaország

Íme, a közös nyilatkozat magyar fordítása:

Őszentsége Ogyen Trinli Dordzse és Őszentsége Trinli Tháje Dordzse az elmúlt pár napban egy franciaországi vidéki településen találkoztak. A szándékuk az volt, hogy személyesen megismerjék egymást. Megbeszélték továbbá, hogyan dolgozhatnának együtt a tibeti buddhizmus Karma Kagyü átadási vonalának megőrzésén és erősítésén.

Megbeszéléseik után Őszentsége Trinli Tháje Dordzse és Őszentsége Ogyen Trinli Dordzse a következő közös nyilatkozatot adták:

„Mindketten nagyon boldogok vagyunk, hogy lehetőségünk nyílt találkoznunk és megismernünk egymást egy békés és nyugodt környezetben. Évek óta vágytunk erre mindketten, és örömmel tölt el, hogy ez a vágyunk most teljesült.

Találkozásunk célja elsősorban az együtt töltött idő volt, hogy személyes kapcsolatot alakítsunk ki egymással. Első alkalommal volt lehetőségünk szabadon beszélgetni és megismerni egymást. Reméljük, ez a kezdet idővel erős kapcsolattá fejlődik.

Miközben együtt voltunk, beszéltünk arról is, hogyan tudnánk dolgozni a megosztottság begyógyításán, amely sajnos a drága Karma Kagyü átadási vonalon belül az elmúlt években fejlődött. Úgy látjuk, kötelességünk és felelősségünk mindent megtenni, amit tudunk, hogy a vonalat összetartsuk.

Ez a vállalás kiemelkedő fontosságú a Karma Kagyü vonal jövőjéért, valamint a tibeti buddhizmus jövőjéért és az összes érző lény javáért. Épp ezért mindenkit arra kérünk, aki a Karma Kagyü közösséghez tartozik, hogy csatlakozzon hozzánk az átadási vonalunk erősítése és megőrzése céljából tett erőfeszítéseinkhez. Közös felelősségünknek tekintjük, hogy tradíciónkon belül – mely a bölcsesség és az együttérzés vonala – helyreállítsuk a harmóniát.

Őszentsége Ogyen Trinley Dordzse Őszentsége Trinley Thaye Dordzse

a fordítás eredetije itt találhatófordítás: Bodhi Path Budapest