India 76. függetlenségi napja: Őszentsége Karmapa üzenete

Táje Dordzse, Őszentsége a 17. Gyalwa Karmapa az alábbi üzenetet osztja meg India 76. függetlenségi napja alkalmából.

Újdelhi, 2022. augusztus 15.

"A 76. függetlenség napja alkalmából szeretném imáimat és elismerésemet kifejezni India nemzetének és mind az 1,3 milliárd gyermekének.

Mély hálámat fejezem ki ennek a nagyszerű és nemes országnak, amely mérhetetlen bölcsességnek adott életet, beleértve a spiritualitás számtalan értékes formáját, amelyek innen származnak, és amelyek ennek az ünnepségnek a középpontjában állnak.

Sok buddhista társam mindig alázattal gondol arra a tényre, hogy a buddhista gyakorlat is erről a földről származik. Több mint 2500 évvel ezelőtt korunk történelmi Buddhája itt, a szent helyen, Bodhgáján érte el a megvilágosodást, majd hosszú életének hátralévő éveit azzal töltötte, hogy másokkal is megossza a megtalált bölcsességet.

Mára ez a gyakorlat a világ különböző pontjain gyökeret vert, a théraváda, a mahájána, a zen és a tibeti buddhizmus formájában.

Mi, a tibeti buddhizmus Karma Kagyü vonala, mélységes hálát érzünk e nagyszerű nemzet iránt, mivel a gyakorlók generációi több mint 900 éven át hatalmas hasznát vették ennek a spiritualitásnak. India mind a mai napig időtlen szabadságot és vendégszeretetet biztosít számunkra, hogy folytathassuk gyakorlatunkat. A tibeti buddhizmus Karma Kagyü vonalának nevében őszinte hálámat fejezem ki.

Szeretném megkérni kedves Dharma barátaimat, hogy imádkozzanak velem együtt India kedves és nemes nemzetének hosszú életéért. Ünnepeljük határtalan bölcsességét és megértését.


Imádsággal,
Táje Dordzse, Őszentsége a 17. Gyalwa Karmapa"

Az eredeti cikk itt olvasható.Fordítás/Bodhi Path Budapest