India 75. függetlenségi napja: Őszentsége Karmapa üzenete

Táje Dordzse, Őszentsége a 17. Gyalwa Karmapa az alábbi üzenetet osztja meg India 75. függetlenségi napja alkalmából.

2021. augusztus 15.

Kedves Dharma barátaim!

India ma ünnepli 75. függetlenségi napját - egy alkalom, hogy megünnepeljük e nagyszerű nemzet és 1,3 milliárd gyermekének spirituális gazdagságát és szépségét, és hogy kifejezzük hálánkat és megbecsülésünket India nemes földje iránt.

Mindannyiunknak, buddhista gyakorlóknak, India nagyon sokat adott, hiszen több mint 2500 évvel ezelőtt Sziddhárta herceg itt érte el a teljes felébredést a Bódhi fa alatt Bodhgajában, és vált Sakjamuni Buddhává, a mi drága tanítónkká.

Ami engem, mint buddhista tanítót illeti, áldás volt számomra, hogy Indiát nevezhetem otthonomnak, mióta tizenegy éves koromban elhagytam szülőföldemet, Tibetet, és az ő vendégszeretetének köszönhetem, hogy annyi éven át itt és a tengerentúlon is folytathattam spirituális tevékenységeimet.

Szerető kedvessége és vendégszeretete miatt alázattal vagyok iránta, és büszke vagyok arra, hogy India gyermekének tekinthetem magam oly sok szempontból.

Ezért arra kérem minden tanítványomat, sőt, a buddhistákat szerte a világon, hogy használják ki ezt a kedvező alkalmat arra, hogy tudatukban és szívükben megismertessék Indiát.

Ma, amikor az egész világ példátlan kihívásokon megy keresztül, sokan közülünk bölcsességet, inspirációt és spirituális belátást keresnek, hogy jobban megértsék és eligazodjanak az előttünk álló kihívásokban.

Ne feledjük, hogy India hosszú történelme során oly sok vihart élt át, és ahogyan azok mind elmúltak, úgy ez a vihar is el fog múlni.

És amikor a világ bölcsességet keres, hogy tanulságokat vonjon le a jelenlegi válságból, ne tekintsen messzebbre India nemzeténél - egy olyan nemzetnél, amely minden kihívást leküzdött, és kimeríthetetlen spirituális gazdagságának köszönhetően virágzott.

Ezen a kedvező napon imádkozzunk mindannyian India nemzetének és minden gyermekének anyagi és szellemi jólétéért.


Imádságokkal,

Thaye Dorje

Őszentsége a 17. Gyalva Karmapa

Az eredeti cikk itt olvasható.Fordítás/Bodhi Path Budapest